DOLAR 32.30 ₺
EURO 34.94 ₺
STERLIN 40.69 ₺
ALTIN 2,446.59 ₺
BTC 61,849.53 $
ETH 2,889.23 $
BİST 10,173.42

Ramazan Ayında Sindirim Sorunlarına Karşı Beslenme ve Diyet Uzmanından 8 Öneri

Yaşam 33
Yayınlama: 13 Mart 2024 Çarşamba 09:48 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, Ramazan ayında sindirim sorunları yaşamamak için önemli ipuçları veriyor. İftar ve sahurda dikkat edilmesi gereken noktalar arasında başlangıç menüsünde hafif yiyecekler tercih etmek, yemekleri yavaş tüketmek ve kan şekerini dengelemek yer alıyor.

Ramazan Ayında Sindirim Sorunlarına Karşı Beslenme ve Diyet Uzmanından 8 Öneri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, Ramazan ayında sindirim problemi yaşamamak için 8 öneride bulundu.

İSTANBUL (İGFA) - Ramazan ayında sahuru atlamak veya iftarda çok hızlı ve yağlı yiyecekler tüketmek sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Yağlı ve hızlı yemek yemekle birlikte yüksek kalorinin boş mideye bir anda alınmasının hazımsızlık, şişkinlik gibi sindirim problemlerinin yaşanmasına neden olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, Ramazan ayında sindirim problemi yaşamamak için 8 öneride bulundu:

 İftarınızı açarken 2 bardak oda ısısında su ile 4-5 zeytin veya 1-2 hurma tüketin. Bu sayede kan şekeriniz yavaş yavaş yükselmeye ve vücudun sıvı dengesi sağlanmaya başlar.

Sindirim için en önemli kural iftarınızı ikiye bölün. Önce başlangıç sonra ana yemek tüketin.

Başlangıç menüsünde sindirimi kolay besinler olmalı. Örneğin 1 kâse çorba, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği ile 1 dilim tam buğday ekmeği tüketilebilir.

Başlangıç menüsü ile ana yemek arasında 15 dakika dinlenilmeli ve bu sayede başlangıç menüsünde tüketilen besinlerin sindirimine zaman tanınmalı. 

Ana yemekte ise mutlaka et, tavuk, balık, kurubaklagiller gibi protein içeriği yüksek besinler tüketilmeli. Bu sayede vücudun protein ihtiyacı karşılanmalı.

Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. İftar ve sahur yapılırken sohbet ederek yemekler yavaş tüketilmeli ve iftar sofrasında uzun kalmaya özen gösterilmeli.

İftar 1-2 saat sonrasında vücudun kan şekerini dengeleyerek tatlı ihtiyacını kesen, vitamin deposu meyve tüketimi mutlaka olmalı. Meyve ile kefir tüketerek sindirim sisteminize katkı sağlayabilirsiniz.

Sindirim problemi yaşamamak için siyah çay yerine 1 fincan rezene, nane, zencefil çayı tüketilebilir. 

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama