DOLAR 32.54 ₺
EURO 34.95 ₺
STERLIN 40.84 ₺
ALTIN 2,436.59 ₺
BTC 62,603.65 $
ETH 3,203.02 $
BİST 9,915.62

Hazımsızlığa İyi Gelen 7 Mucizevi Besin!

Sağlık 8
Yayınlama: 29 Mart 2024 Cuma 16:14 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Hazımsızlık ve şişkinlik hissi genellikle sindirim sistemindeki rahatsızlıklardan kaynaklanıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, hazımsızlık ve şişkinliğe iyi gelen 7 besini paylaştı. Nane, zencefil, ananas, yoğurt ve kefir, yulaf, kabak, su sindirimi rahatlatıcı etkileriyle öne çıkıyor.

Hazımsızlığa İyi Gelen 7 Mucizevi Besin!

Hazımsızlık ve şişkinliği hafifletmek için Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren'in önerdiği mucizevi besinleri keşfedin! Nane, zencefil, ananas ve daha fazlasıyla sindirim problemlerine son verin!

Hazımsızlık ve şişkinlik hissi genellikle sindirim sistemindeki rahatsızlıklardan kaynaklanıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, hazımsızlık ve şişkinliğe iyi gelen 7 besini paylaştı.

İSTANBUL (İGFA) - Hazımsızlık ve şişkinliği hafifletebilmek için sindirimi zorlayacak yağlı, ağır ve işlenmiş gıdalardan kaçınılması gerektiğinin altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, hazımsızlık ve şişkinliğe iyi gelen 7 besini paylaştı:

İşte o besinler...

NANE
Nane çayı veya taze nane yaprakları sindirimi rahatlatıcı etkilere sahiptir.

ZENCEFİL
Zencefil, sindirim sistemini sakinleştirebilir ve gazı azaltabilir.

ANANAS
Ananas, sindirimi kolaylaştırıcı enzimler içerir ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilir.

YOĞURT VE KEFİR 
Probiyotik içeriği sayesinde sindirimi destekleyebilir ve bağırsak sağlığını iyileştirebilir.

YULAF
Lif açısından zengin olan yulaf sindirimi kolaylaştırabilir ve kabızlığı önleyebilir.

KABAK
Lif açısından zengin olan kabak sindirimi kolaylaştırabilir ve kabızlığı önleyebilir.

SU
Yeterli miktarda su içmek sindirimi destekler ve vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Hazımsızlık ve şişkinlik genellikle rahatsızlık verici durumlar olup, sindirim sistemindeki düzensizliklerden kaynaklanabilir. Bu sorunlara karşı doğal çözüm olarak nane, zencefil, ananas gibi besinleri tüketmek sindirimi rahatlatıcı etkilere sahip olabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren'in önerdiği 7 besin, sindirim problemlerine karşı güçlü bir destek sağlayabilir. Yulaf, kabak gibi besinlerin de sindirimi kolaylaştırarak kabızlık sorunlarını önleyebileceğini unutmayın. Su içmek de sindirim sistemini destekler ve vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir. Böylece sağlıklı bir sindirim sistemiyle daha mutlu bir yaşama adım atabilirsiniz.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama