DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.80 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,552.29 $
ETH 3,320.04 $
BİST 9,915.62

Yenipazar'a Yeni Gölet Müjdesi Vali Aygöl'den!

HaberYerelBilecik 8
Yayınlama: 28 Mart 2024 Perşembe 17:17 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Bilecik'in Yenipazar ilçesine yapılacak olan Yukarıçaylı Göleti’nin ikmal ihalesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından imzalandı. Gölet tamamlandığında 12.630 dönüm tarım arazisinde bölge halkına ve çiftçiye hizmet verecek.

Yenipazar'a Yeni Gölet Müjdesi Vali Aygöl'den!

Vali Aygöl'ün müjdesiyle Yenipazar'a yeni bir gölet geliyor! Bilecik'in Yenipazar ilçesine yapılacak Yukarıçaylı Göleti’nin ikmal ihalesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından imzalandı. Projeyle bölgede tarım verimliliğinin artması ve çiftçilere destek sağlanacak.

Bilecik'in Yenipazar ilçesine yapılacak olan Yukarıçaylı Göleti’nin ikmal ihalesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından imzalandı.

Pazaryeri Gündem / BİLECİK (İGFA) - Bilecik'in Yenipazar ilçesine yapılacak, 40 metre yükseklik ve 560.000 m3 su tutma hacmine sahip olacak Yukarıçaylı Göleti’nin ikmal ihalesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından imzalandı. Gölet tamamlandığında 12.630 dönüm tarım arazisinde bölge halkına ve çiftçiye hizmet verecek.

115.555.000 ₺ bedelle ihalesi yapılan işin, 2026 yılının ikinci yarısından itibaren tamamlanıp hem tarım ve sulama bölgesi hem de mesire alanı olarak bölgeye katkı sağlaması planlanıyor.

Yukarıçaylı Göleti yapım çalışmalarının bir an önce başlayacağını belirten Vali Aygöl; Bilecik ve İlçelerinde son dönemde yapılan DSİ yatırımları tarımsal faaliyetleri geliştirmede etkin rol oynuyor. 12.630 dönüm alanda hizmet verecek olan Yukarıçaylı Göletimiz tamamlandığında tarımsal üretim verimliliğini ve çeşitliliğini arttıracaktır. Suyun daha verimli bir şekilde kullanılmasıyla kuraklığın da önüne geçilecektir. Aynı zamanda bölge halkımız maddi kazanç elde edecektir. Bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek bu projeyle ilçemizdeki kalkınmayı yüksek hızda arttırmayı hedefliyoruz. Şimdiden Tüm vatandaşlarımıza, çiftçilerimize, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İfadelerini kullandı.

Yukarıçaylı göleti tamamlandığında DSİ’nin Bilecik’e kazandırdığı 61. proje olacak.    

Vali Aygöl, Yukarıçaylı Göleti'nin yapım çalışmalarının hızla başlayacağını belirtti. Göletin tamamlanmasıyla bölgedeki tarımsal üretim verimliliğinin artması, kuraklıkla mücadelede daha etkili bir rol oynaması ve bölge ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor. Bu proje Yenipazar ilçesinde kalkınmanın ivme kazanmasını sağlayacak essiz bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama