DOLAR 32.21 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 41.03 ₺
ALTIN 2,500.70 ₺
BTC 66,717.29 $
ETH 3,075.80 $
BİST 10,643.58

TÜİK verilerine göre sanayi üretimi yükseliş gösterdi

Ekonomi 5
Yayınlama: 8 Nisan 2024 Pazartesi 10:17 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

TÜİK tarafından açıklanan Şubat ayı Sanayi Üretim Endeksi verilerinde aylık ve yıllık bazda artış kaydedildi. Endeksler incelendiğinde, madencilik ve taş ocağı sektörü yıllık yüzde 12,8 artarken, imalat sektörü yüzde 11,9, elektrik ve gaz üretimi sektörü ise yüzde 7,7 oranında artış gösterdi. Yıllık bazda ise sanayi üretimi yüzde 11,5 artış kaydederken, aylık bazda yüzde 3,2 oranında yükseldi.

TÜİK verilerine göre sanayi üretimi yükseliş gösterdi

TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre, Sanayi Üretim Endeksi Şubat ayında yükselişe geçti. Madencilik, imalat ve enerji sektörlerinde görülen artışlar sevindirici olurken, yıllık bazda %11,5'lik artış dikkat çekici. Detaylar haberimizde!

TÜİK tarafından açıklanan Şubat ayı Sanayi Üretim Endeksi verilerinde aylık ve yıllık bazda artış kaydedildi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayına yönelik Sanayi Üretim Endeksi'ni açıkladı.

Buna göre sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2024 yılı Şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 11,9 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 7,7 artış kaydetti.

Yıllık bazda yüzde 11,5 oranında artış gösteren sanayi üretimi aylık ise yüzde 3,2 oranında arttı.

Aylık bazda sanayinin alt sektörleri incelendiğinde ise, 2024 yılı Şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,2 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,8 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,3 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Şubat ayı Sanayi Üretim Endeksi verilerine göre, sanayi üretimi hem aylık hem de yıllık bazda artış gösterdi. Madencilik ve taş ocağı, imalat ve enerji sektörlerindeki yükselişler, ülke ekonomisi için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, endekslerin verileri analiz edilerek sektörler arasındaki performans farklılıkları da detaylı bir şekilde değerlendiriliyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama