DOLAR 32.23 ₺
EURO 35.11 ₺
STERLIN 40.88 ₺
ALTIN 2,505.46 ₺
BTC 66,350.14 $
ETH 3,076.12 $
BİST 10,643.58

TÜİK: Tüketici Güveni Mart Ayında Artış Gösterdi

Haber 4
Yayınlama: 20 Mart 2024 Çarşamba 10:02 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Mart ayına ilişkin açıklanan Tüketici Güven Endeksi, Şubat ayına kıyasla yüzde 0,02'lik bir artışla 79,4'e yükseldi. TÜİK ve Merkez Bankası işbirliğiyle gerçekleştirilen tüketici eğilim anketi sonuçlarından elde edilen verilere göre, tüketicilerin güveninde olumlu bir gelişme kaydedildi.

TÜİK: Tüketici Güveni Mart Ayında Artış Gösterdi

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Mart ayında tüketici güven endeksinin artmasıyla ekonomide olumlu bir hava oluştu. Türkiye genelinde tüketicilerin güveninin yükselmesi, ekonomik aktivitelerin artmasına da katkı sağlayabilir. Merkez Bankası'nın desteklediği tüketici eğilim anketi sonuçlarıyla, tüketicilerin geleceğe dair beklentilerinde bir iyileşme gözlemlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayına ilişkin açıkladığ Tüketici Güven Endeksi, bir önceki aya göre artış göstererek, 79,4'e ulaştı.

ANKARA (İGFA) - Tüketici güven endeksi 79,4 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu ve Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Şubat ayında 79,3 iken Mart ayında yüzde 0,02 oranında artarak 79,4 oldu.

Türkiye'nin ekonomik durumunu yansıtan önemli göstergelerden biri olan tüketici güven endeksindeki artış, ekonomik büyümeye olan olumlu etkisini sürdürebilir. Tüketici eğilim anketi sonuçlarına göre, tüketicilerin harcama eğilimlerinde daha olumlu bir seyir gözlemleniyor. Bunun yanı sıra, tüketicilerin geleceğe dönük beklentileri de daha umut verici bir hal almış durumda. TÜİK verileri, Türkiye ekonomisinin tüketicilerin güvenindeki artışın etkisiyle toparlanma sürecine girdiğini gösteriyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama