DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.43 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 62,872.19 $
ETH 3,111.07 $
BİST 9,915.62

TEV'den Güsel Bilal’e vefalı veda

Yaşam 6
Yayınlama: 27 Mart 2024 Çarşamba 13:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Eğitimde fırsat eşitliği için çalışmalarını sürdüren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 25 Mart tarihinde yaşamını yitiren Mütevelliler Heyeti Üyesi Güsel Bilal için bir anma etkinliği düzenledi. Vakfın bugünlere gelmesinde büyük emeği geçen Bilal, Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle anıldı. Güsel Bilal'ın TEV'deki 49 yıllık hizmeti ve eğitime olan katkıları törenle bir kez daha vurgulandı.

TEV'den Güsel Bilal’e vefalı veda

Türk Eğitim Vakfı'ndan duygusal ayrılık! Eğitimde fırsat eşitliği için çalışmalar yürüten TEV, vefalı bir vedayla Güsel Bilal'i uğurladı. Merhumun eğitime olan büyük katkıları, Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma töreni ile anıldı.

Eğitimde fırsat eşitliği için çalışmalarını sürdüren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 25 Mart tarihinde yaşamını yitiren Mütevelliler Heyeti Üyesi Güsel Bilal için bir anma etkinliği düzenledi.

İSTANBUL (İGFA) - Türk Eğitim Vakfı (TEV), Vakfın bugünlere gelmesinde büyük emeği geçen ve sayısız bursiyerin hayatına dokunan Mütevelliler Heyeti Üyesi Güsel Bilal, Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde düzenlediği törenle andı.

25 Mart Pazartesi günü hayatını kaybeden Güsel Bilal, Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ve TEV Genel Müdürü Banu Taşkın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen anma töreninin ardından Teşvikiye Camii'nde kılınan ikindi namazını müteakiben Edirnekapı Mezarlığı'ndaki Aile Kabrine defnedildi.

4 Mayıs 1967 yılında Vehbi Koç önderliğinde kurulan TEV’in ilk gününden itibaren tam 49 yıl boyunca genel müdür yardımcılığını üstlenen Bilal emekli olduktan sonra da mütevelli heyet üyesi olarak hizmet vermeye devam etti.

TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç yazılı olarak ilettiği mesajında  “56 yıl önce kurulmuş olan vakfımızın, binlerce hayırseverin desteğiyle Türkiye’nin eğitim vakfına dönüşmesinde önemli payı olan Türk Eğitim Vakfı’nın kıymetli ismi, saygıdeğer Güsel Bilal’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Acıya ve hüzne gark olduğumuz bu günde yurt dışında bulunmam sebebiyle sizlerle birlikte olamadığım için beni mâzur görmenizi ricâ ederim. Güsel Bilal, vakfımızın en büyük temel taşlarından biri olmuştur. TEV’in amacına olan sarsılmaz inancıyla bir profesyonelin çalışma hayatının çok ötesinde emek ve fedakârlıkta bulunmuştur. Kendini insana vakfetmenin anlamını benimsemiş, yardım ettiği herkesin Güsel Ablası olmuştur. Vakfın harcındaki, Güsel Bilal merkezli bu sevgi bağının vakfın gücüne güç katmaya devam edeceğine, adının onu sevenleriyle sonsuzluğa taşınacağına inanıyorum. Güsel Bilal’e Tanrı’dan rahmet, âilesine,  sevenlerine ve TEV ailesine sabır ve başsağlığı dilerim.”   şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.

TEV'in eğitimdeki öncü rolünde büyük emeği geçen, onurlu bir vefatla anılan güçlü isim Güsel Bilal'ı kaybetmenin ardından Türk Eğitim Vakfı ailesi derin bir üzüntü içerisinde. Bilal, TEV için yıllarca özveriyle çalışmış, binlerce öğrencinin eğitimine destek olmuş bir isimdi. Onun emanet ettiği miras, vakfın gelecekteki çalışmalarında gururla taşınacak. Güsel Bilal'ın adı, TEV'in sevgi dolu yüreğinde sonsuza kadar yaşayacak. Rahmetle anıyoruz.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama