DOLAR 32.21 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 41.03 ₺
ALTIN 2,500.70 ₺
BTC 66,717.29 $
ETH 3,075.80 $
BİST 10,643.58

'Sıfır Atık' Genelgesi Resmi Gazete'de Yayımlandı

Haber 8
Yayınlama: 2 Nisan 2024 Salı 10:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı 'Sıfır Atık' projesiyle ilgili genelge, Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçirildi. 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nde kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte düzenlenecek etkinlikler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenecek usul ve esaslar dahilinde gerçekleştirilecek.

'Sıfır Atık' Genelgesi Resmi Gazete'de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan liderliğinde yürütülen 'Sıfır Atık' projesi, Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenecek kurallar çerçevesinde, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nde düzenlenecek etkinliklerde önemli adımlar atılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "sıfır atık" genelgesi yayımladı

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı 'Sıfır Atık' projesiyle ilgili genelge, Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçirildi.

Söz konusu genelgeyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenecek usul ve esaslar kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında etkinlikler düzeneceği, etkinliklerden Cumhurbaşkanlığı'nca belirleneceklerin Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılabileceği kaydedildi.

Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede şu ifadeler yer aldı:

.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 'Sıfır Atık' genelgesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çevre duyarlılığını vurgulayan adımlarından biri olarak dikkat çekiyor. Genelge ile kamu kurum ve kuruluşları arasında yapılan iş birliği sayesinde atık yönetimi konusunda önemli adımlar atılacak, çevre dostu uygulamaların teşviki sağlanacak ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli adımlar atılacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama