DOLAR 32.20 ₺
EURO 35.01 ₺
STERLIN 40.89 ₺
ALTIN 2,516.64 ₺
BTC 67,115.24 $
ETH 3,100.10 $
BİST 10,714.95

Sakarya'da Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği

YaşamYerelSakarya 4
Yayınlama: 22 Mart 2024 Cuma 13:55 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü özel çocukların katıldığı ve 'farkındalık' temasıyla hazırlanan anlamlı etkinlikle kutlandı. Büyükşehir'in eğitmenleri, müzik dinletileri, dans gösterileri ve el sanatları sunumu gibi etkinliklerle özel çocuklarla keyifli bir gün geçirdi. 'Biz onlara gerçek birer dostuz' vurgusuyla gerçekleştirilen etkinlik, özel çocukların toplumdaki yerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Sakarya'da Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen özel etkinlikte, Down Sendromu Farkındalık Günü coşkusu yaşandı. Özel çocuklarla bir araya gelen Büyükşehir eğitmenleri, müzik, dans ve el sanatları etkinlikleri ile unutulmaz bir gün yaşattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü özel çocukların katıldığı ve “farkındalık” temasıyla hazırlanan anlamlı etkinlikle kutlandı.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 21 Mart Down Sendromlular Günü’nde anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi.

FARKINDALIK VURGUSU

Büyükşehir’in eğitmenleri düzenlenen etkinlikte arasında müzik dinletileri, dans gösterileri ve el sanatları sunumuna yer verdi. Büyükşehir’in özel çocukları, birlikte geçirdikleri keyifli zamanın yanı sıra, yapılan “farkındalık” vurgusuyla yılın en anlamlı etkinliklerinden birinde buluştu.

 

“BİZ ONLARA GERÇEK BİRER DOSTUZ”

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Her biri birbirinden benzersiz sevgi, saygı ve fırsatlara layık özel çocuklarımızın toplumdaki yerini güçlendirmek ve onların yüzünde tebessüm olmak için her yeni gün, yeni bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Unutmayalım ki gerçek dostluk için kromozom sayısı önemsizdir. Biz de özel çocuklarımızın gerçek dostlarıyız. Down sendromu 1 eksik değil +1 fazlalıktır” denildi.

Sakarya'da gerçekleşen Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği, özel çocuklar için anlamlı ve unutulmaz bir deneyim oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte 'farkındalık' vurgusuyla bir araya gelen özel çocuklar, toplumdaki yerlerini güçlendirmek adına önemli bir adım attı. Bu tür organizasyonların devam edeceği belirtilirken, Down sendromlu bireylere karşı sevgi, saygı ve destek mesajları iletilmeye devam ediyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama