DOLAR 32.23 ₺
EURO 34.82 ₺
STERLIN 40.37 ₺
ALTIN 2,414.21 ₺
BTC 61,375.93 $
ETH 2,981.55 $
BİST 10,264.81

Rize'de Başkan Metin'den Modern Mezbaha Projesi İncelemesi

HaberYerelRize 5
Yayınlama: 26 Mart 2024 Salı 13:22 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy ile birlikte, şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak modern mezbaha tesisinin inşaatında incelemelerde bulundu. Mezbaha projesi, günlük 100 adet büyük baş hayvan ve 100 adet küçük baş hayvan kesimine olanak sağlayacak şekilde tasarlanmış olup, biyolojik arıtma sistemiyle çevreye duyarlı bir yaklaşımı benimsemektedir.

Rize'de Başkan Metin'den Modern Mezbaha Projesi İncelemesi

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, modern mezbaha tesisi inşaatında 'devrim niteliğinde' değişiklikler planlıyor. Şehrin ihtiyaçlarına yanıt olacak mezbaha projesi, günümüz standartlarına uygun tasarımı ve çevreci yaklaşımıyla dikkat çekiyor. Detayları haberimizde.

Rize Belediye tarafından yapımına başlanılan, şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak modern mezbaha tesisinin inşaatında incelemelerde bulunuldu.

RİZE (İGFA) - Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, belediye meclis üyeleri ve ilgili esnaf odaları temsilcilerinin katıldığı ziyarette inşaatta devam eden çalışmalarla ilgili teknik ekipten bilgiler alındı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, alanda yapmış olduğu konuşmada, “Yıllarca şehrimizde görev yapan kasap esnaflarımızdan ilimizde bir mezbaha yapılması konusunda sürekli bize talepleri oluyordu. Bu hizmetin bölgenin bir ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Burada 900 metre kare alan üzerinde inşaat alanı olacak. Tamamlandığında konforlu ve hijyenik şartlarda hizmet verecek olan mezbahada  günlük 100 adet büyük baş, 100 adette küçük baş hayvan kesimi yapılabilecek ve şehrin ihtiyacına cevap verebilecek. Ayrıca tesiste biyolojik arıtma sistemi yer alacak ve akan kanın gerek depolanması gerekse çevreye her hangi bir zarar gelmemesi için çalışacak. Üç ay içerisinde bitirmeyi düşündüğümüz Mezbaha projemiz ilimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Çorapçılar mahallesi Salarha Yolu üzerinde, Temizlik İşleri Şantiyesi’nin yanındaki alanda başlanılan inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Rize'de hayvan kesim sektöründe önemli bir projeye imza atan Başkan Rahmi Metin ve teknik ekip, modern mezbaha tesisinin inşaatında titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Mezbaha, hijyenik şartlarda hizmet verecek olup, çevreye zarar vermeden çalışacak biyolojik arıtma sistemiyle öne çıkıyor. Rize halkının beklediği mezbaha hizmetinin üç ay içerisinde tamamlanması planlanırken, proje şimdiden şehre ve bölgeye önemli bir katkı sağlayacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama