DOLAR 32.21 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 41.03 ₺
ALTIN 2,500.70 ₺
BTC 66,961.97 $
ETH 3,077.32 $
BİST 10,643.58

Millî Eğitim Bakanlığı Maarifin Yüz Akı E-Dergisi'nin İkinci Sayısının Teması Açıklandı

Yaşam 4
Yayınlama: 2 Nisan 2024 Salı 17:36 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

'Maarifin Yüz Akı' e-Dergisi'nin ikinci sayısının teması 'Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri' olarak belirlendi. Öğrencilerin sosyal sorumluluk anlayışını geliştirmek ve topluma faydalı bireyler yetiştirmek amacıyla yapılan çalışmalara dergide geniş yer verilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Maarifin Yüz Akı E-Dergisi'nin İkinci Sayısının Teması Açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığı, Maarifin Yüz Akı E-Dergisi'nin ikinci sayısının temasını duyurdu! 'Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri' hakkında ilham verici örnekler içeren dergi, öğrenci, öğretmen ve eğitim paydaşları arasındaki sosyal sorumluluk bilincini artırmayı hedefliyor. Türkiye'nin dört bir yanından başarılı uygulamaların paylaşılacağı dergi, eğitimde fark yaratmayı amaçlıyor.

Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan Maarifin Yüz Akı e-Dergisi'nin ikinci sayısının teması "Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri" olarak belirlendi.

ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, öğrencilerin kendine, ailesine ve topluma karşı saygılı; toplumsal sorunlara, bütün canlılara ve çevreye duyarlı; hayatını daha anlamlı ve değerli kılacak kişiler olarak yetişmeleri amacıyla yaptığı çalışmalar kapsamında hazırladığı Maarifin Yüz Akı e-Dergisi'nin ikinci sayısının temasını "Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri" olarak belirledi.

Dergide, başta öğrenci, öğretmen ve eğitim yöneticileri olmak üzere tüm eğitim paydaşları tarafından gerçekleştirilmiş sosyal sorumluluk faaliyetlerine yer verilmesi kararlaştırıldı.

Böylece, Türkiye'nin farklı coğrafyalarından öne çıkan iyi uygulama örneklerinin öğretmenlere ilham vermesi, öğrencilere de yeni fikirler kazandırarak örneklerin artırılması, yaygınlaştırılması, görünür ve sürdürülebilir kılınmasına katkı sağlanması amaçlandı. Söz konusu dergi için hazırlık çalışmaları başlatılırken başvuru kılavuzunu içeren resmî yazı, 81 il millî eğitim müdürlüğüne gönderildi.

Maarifin Yüz Akı e-Dergisi, Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen ve öğrencilere destek olmak, eğitim kalitesini artırmak, fırsat eşitliği sağlamak, ulusal ve uluslararası standartları yakalamak, yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek ve iş birliğini güçlendirmek hedeflerine ulaşmak için Türkiye genelinde gerçekleştirilen iyi uygulama örneklerini içeriyor.

Maarifin Yüz Akı Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri Başvuru Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Maarifin Yüz Akı e-Dergisi'nin ikinci sayısında sosyal sorumluluk faaliyetleri temasıyla dikkat çekiliyor. Öğrencilerin toplumsal sorunlara duyarlı bireyler olarak yetişmelerini teşvik eden dergi, eğitimdeki sosyal sorumluluk bilincinin güçlenmesine katkı sağlayacak. Dergi, öğretmenlere fikir verirken öğrencilere de ilham olacak nitelikte içerikler sunmayı hedefliyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama