DOLAR 32.40 ₺
EURO 34.79 ₺
STERLIN 40.72 ₺
ALTIN 2,434.60 ₺
BTC 62,877.44 $
ETH 3,172.37 $
BİST 10,082.77

LGS Başvuruları İçin Son Gün! Sınava Hazır Mısınız?

Eğitim 8
Yayınlama: 29 Mart 2024 Cuma 09:36 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresi bugün sona eriyor. Merkezi sınav başvuruları, 'e-Okul' üzerinden isteğe bağlı gerçekleştiriliyor. Sınava katılım isteğe bağlı olacak, başvurular elektronik ortam üzerinden ücretsiz yapılacak.

LGS Başvuruları İçin Son Gün! Sınava Hazır Mısınız?

2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresi bugün sona eriyor. Sınava katılacak öğrenciler, sınav başvurularını 'e-Okul' üzerinden isteğe bağlı olarak yapacak. Başvuru süresi bugün sona erecek olup, öğrencilerin başvurularını elektronik ortamdan ücretsiz gerçekleştirebilecekleri hatırlatılıyor. Okul müdürlükleri, başvuru işlemleri konusunda öğrencilere destek sağlayacak ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024'e kadar onaylanacak. Detaylar ve başvuru koşulları için kılavuza başvurabilirsiniz.

2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresi bugün sona eriyor.

ANKARA (İGFA) - Merkezi sınav başvuruları, "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı gerçekleştiriliyor.

Sınava katılım isteğe bağlı olacak, katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını elektronik ortam üzerinden ücretsiz yapabilecek.

Okul müdürlükleri başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları, 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda eğitim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacak.

Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecek.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için heyecanlı bir süreç başlıyor. Sınav başvuruları için son gün bugün! Öğrenciler, 'e-Okul' üzerinden isteğe bağlı olarak başvurularını yapabilecekler. Sınav başvuruları okul müdürlüklerince onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Detaylı bilgi ve güncellemeler için resmi duyuruları takip etmeyi unutmayın.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama