DOLAR 32.20 ₺
EURO 35.02 ₺
STERLIN 40.88 ₺
ALTIN 2,522.87 ₺
BTC 67,262.43 $
ETH 3,106.90 $
BİST 10,733.28

Kurumsal Cihazlar Tehlikede: Zararlı Yazılımlar Yüzde 53'ü Veri Çalıyor!

Teknoloji 6
Yayınlama: 8 Nisan 2024 Pazartesi 17:43 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Kaspersky Digital Footprint Intelligence'a göre, veri çalan kötü amaçlı yazılımlarla tehlikeye atılan kurumsal cihazların payı 2020'den bu yana üçte bir oranında arttı. Kurumsal kullanıcıları hedef alan bilgi hırsızlarının artan tehdidine karşı farkındalığı artırmak ve riskleri azaltmak için Kaspersky stratejiler sunuyor.

Kurumsal Cihazlar Tehlikede: Zararlı Yazılımlar Yüzde 53'ü Veri Çalıyor!

Kurumsal cihazlar veri hırsızlığı tehdidi altında! Kaspersky tarafından yapılan araştırma, kötü amaçlı yazılımların kurumsal cihazlara veri çalma oranının yüzde 53'e ulaştığını gösteriyor. Detayları öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin!

Kaspersky Digital Footprint Intelligence'a göre, veri çalan kötü amaçlı yazılımlarla tehlikeye atılan kurumsal cihazların payı 2020'den bu yana üçte bir oranında arttı. Cihazlarına virüs bulaşan çalışanların yüzde 21'i zararlı yazılımı tekrar tekrar çalıştırdı

İSTANBUL (İGFA) -  Kaspersky Digital Footprint Intelligence ekibi, kurumsal kullanıcıları hedef alan bilgi hırsızlarının artan tehdidine yanıt olarak bu konuda farkındalığı artırıyor ve ilgili riskleri azaltmak için stratejiler sunuyor.

Kaspersky kurumsal cihazların bilgi hırsızlarının artan tehdidiyle karşı karşıya olduğunu gösteren endişe verici bir eğilimi ortaya çıkardı.

Dark web'de bulunan veri çalan kötü amaçlı yazılım oturum dosyalarından elde edilen verilere göre, bu tür kötü amaçlı yazılımlarla tehlikeye atılan kurumsal kullanıcıların payı 2020'den bu yana yüzde 34 arttı.

2023 yılında uzmanlar, kimlik çalma yazılımıyla enfekte olan her iki cihazdan birinin yüzde 53 kurumsal olduğunu gösteriyor.

Veriler, en fazla infostealer enfeksiyonunun Windows 10 Enterprise sürümünde bulunduğunu gösteriyor. Aşağıdaki diyagram, 2020'den 2023'e kadar Windows 10'un çeşitli sürümleri arasındaki enfeksiyon dağılımına işaret ediyor.

Kaspersky Digital Footprint Intelligence'ın raporuna göre, kurumsal cihazlar giderek artan veri hırsızlığı tehdidine maruz kalıyor. Bu kötü amaçlı yazılımlarla enfekte olan cihazların sayısındaki artış dikkat çekici. 2023'e dair uzman tahminleri, kimlik çalma yazılımlarının etkilediği her iki cihazdan birinin kurumsal olduğunu gösteriyor. Özellikle Windows 10 Enterprise sürümü, en çok veri çalma enfeksiyonunu yaşamakta. Bu durum, kurumların güvenlik önlemlerini artırması gerekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama