DOLAR 32.22 ₺
EURO 34.67 ₺
STERLIN 40.35 ₺
ALTIN 2,390.70 ₺
BTC 61,139.85 $
ETH 2,975.11 $
BİST 10,205.21

Kazakistanlı Öğrenci Nikita Kılımov, Bilecik'te Müslüman Oldu!

HaberYerelBilecik 119
Yayınlama: 3 Nisan 2024 Çarşamba 17:01 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Aslen Kazakistanlı olan Nikita Kılımov, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde öğrenim gören genç bir öğrenci. Yapmış olduğu araştırmalar neticesinde Müslüman olmak istediğini belirterek Bilecik İl Müftülüğüne başvurdu. Müftülük makamında düzenlenen ihtida töreninde İl Müftüsü Nikita'ya İslam dininin temel esasları hakkında bilgi verdi ve ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Kazakistanlı Öğrenci Nikita Kılımov, Bilecik'te Müslüman Oldu!

Kazakistanlı öğrenci Nikita Kılımov, Bilecik'te sürpriz bir kararla Müslüman oldu! İl Müftüsü Ali Erhun'un verdiği bilgiler eşliğinde gerçekleştirilen ihtida töreni duygusal anlara sahne oldu. Detaylar için tıklayın.

Aslen Kazakistanlı olan Nikita Kılımov, Bilecik İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

BİLECİK (İGFA) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde öğrenim gören Kazakistanlı asıllı Nikita Kılımov, yapmış olduğu araştırmalar neticesinde Müslüman olmak istediğini belirterek Bilecik İl Müftülüğüne başvurdu.

Müftülük makamında düzenlenen ihtida töreninde İl Müftüsü Ali Erhun, Kılımov’a İslam dininin temel esasları hakkında bilgi verdi. Sonrasında Nikita Kılımov Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftüsü Erhun İslam’ın barış, esenlik ve huzur dini olduğunu, insanlara huzur ve saadet getirdiğini anlatarak, Müslüman olma kararı veren Nikita Kılımov’a ihtida belgesini takdim etti.

Ayrıca Müftü Ali Erhun, Kur’an-ı Kerim, İlmihal ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar hediye etti.

Kazakistan kökenli genç öğrenci, Müslüman olma kararıyla Bilecik toplumunda büyük bir etki yarattı. İl Müftüsü Ali Erhun'un yeni Müslüman Kılımov'a verdiği destekle dolu dolu geçen törende, İslam'ın barış ve huzur getirdiği vurgulanarak duygusal anlar yaşandı. Nikita Kılımov'un bu adımının hem bölge hem de ülke genelinde yankı uyandırması bekleniyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama