DOLAR 32.40 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.69 ₺
ALTIN 2,439.33 ₺
BTC 62,496.40 $
ETH 3,188.48 $
BİST 10,004.49

İstanbul'da Interpol'ün Aradığı 2 Zanlı Mahzen-23 Operasyonuyla Yakalandı

Haber 6
Yayınlama: 29 Mart 2024 Cuma 10:09 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

İnterpol tarafından yasa dışı örgüt faaliyetleri, kaçakçılık ve dolandırıcılık suçlarından kırmızı bültenle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, zanlıların ülkelerine geri gönderilmek üzere teslim edildiğini duyurdu.

İstanbul'da Interpol'ün Aradığı 2 Zanlı Mahzen-23 Operasyonuyla Yakalandı

Interpol'un aradığı iki zanlının 'Mahzen-23' operasyonuyla İstanbul'da yakalandığı haberini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Uluslararası düzeyde aranan suç şüphelileri ülkelerine gönderilmek üzere Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Interpol tarafından yasa dışı örgüt faaliyetleri, kaçakçılık ve dolandırıcılık suçlarından kırmızı bültenle aranan iki zanlı İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandı.

ANKARA (İGFA) - İnterpol Kırmızı Bülteniyle “Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık” suçundan uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve "Dolandırıcılık” suçundan uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov İstanbul’da düzenlenen “MAHZEN-23” operasyonuyla yakalandı.

Haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından duyurdu. 

Bakan Yerlikaya, "Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek adalete teslim edeceğiz" mesajını verdi.

Yakalama kaydı bulunan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov; ülkelerine geri gönderilmek üzere Geri Gönderme Merkezine teslim edildiği öğrenildi.

İstanbul'da gerçekleşen 'Mahzen-23' operasyonu, önemli suç şüphelilerinin yakalanmasına vesile oldu. İnterpol'ün aradığı Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un tutuklanması, uluslararası iş birliğinin gücünü ve ülkemizin kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamaları, organize suç örgütlerine karşı gösterilen kararlı tutumu yansıtıyor ve halkın güvenliği için yapılan çalışmaların ne denli önemli olduğunu vurguluyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama