DOLAR 32.43 ₺
EURO 34.80 ₺
STERLIN 40.56 ₺
ALTIN 2,398.49 ₺
BTC 59,045.20 $
ETH 2,984.81 $
BİST 10,208.65

İstanbul'da Fırtına Uyarısı! Meteoroloji Valiliği ve Marmara Bölgesi İçin İlerleyen Saatlerde Güçlü Rüzgar Bekleniyor

Haber 6
Yayınlama: 19 Nisan 2024 Cuma 15:29 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre Marmara ve Batı Karadeniz'de rüzgarın Cumartesi ilk saatlerden doğu ve kuzeydoğu, akşam batı ve güneybatı, batısı kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi beklenirken, İstanbul Valiliği vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İstanbul'da Fırtına Uyarısı! Meteoroloji Valiliği ve Marmara Bölgesi İçin İlerleyen Saatlerde Güçlü Rüzgar Bekleniyor

İstanbul Valiliği tarafından yapılan hava uyarısı kapsamında Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre Batı Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde şiddetli rüzgar bekleniyor. Cumartesi günü boyunca bölgede 6 ila 8 kuvvetinde fırtına etkili olacak. İstanbul'da da güçlü rüzgar nedeniyle vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Meteoroloji'ye göre Marmara'da ve Batı Karadeniz'de rüzgarın Cumartesi ilk saatlerden doğu ve kuzeydoğu, akşam batı ve güneybatı, batısı kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi beklenirken, İstanbul Valiliği vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İSTANBUL (İGFA) -  İstanbul Valiliği vatandaşları hafta son için uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiyi paylaşan Valilik, Batı Karadeniz'de rüzgarın Cumartesi ilk saatlerden doğu ve kuzeydoğu,akşam batı ve güneybatı, batısı kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi, aynı gün gece batısında,Pazar sabah doğusunda etkisini kaybetmesi beklendiğini duyurdu.

Valilik, Marmara'da rüzgarın Cumartesi sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu,öğleden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi, aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendiğinden  dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Valilikten yapılan paylaşıma, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahminine ilişkin detaylı haritası da iliştirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde rüzgarın şiddetlenerek fırtına seviyesine ulaşacağı belirtiliyor. İstanbul Valiliği ise vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarmış durumda. Hava tahminlerine göre, rüzgarın Cumartesi günü boyunca etkili olması beklenirken, akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle, bölge sakinleri ve İstanbul'da yaşayanlar dikkatli olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan detaylı hava tahmini haritası da halkın bilgisine sunulmuştur.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama