DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.74 ₺
STERLIN 40.58 ₺
ALTIN 2,406.58 ₺
BTC 56,698.00 $
ETH 2,873.65 $
BİST 10,045.74

İncirlik'te Yenilik: 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı Artık Ana Jet Üssü

Haber 6
Yayınlama: 18 Nisan 2024 Perşembe 15:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Adana'daki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik Üssü), Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına göre '10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' olarak isimlendirildi. Milli Savunma Bakanlığı, değişikliği Hava Kuvvetleri'nin talepleri doğrultusunda gerçekleştirdi. İncirlik'te F-16 filosunun konuşlandırılacağı belirtildi.

İncirlik'te Yenilik: 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı Artık Ana Jet Üssü

Adana'daki İncirlik Üssü'nde isim değişikliği! Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına uygun 10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı hayata geçirildi. Değişiklikle birlikte İncirlik'e yeni F-16 filosu gelecek!

Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü.

ANKARA (İGFA) - İncirlik/Adana’da bulunan 10’uncu Tanker Üs Komutanlığının ismi Hava Kuvvetlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda “10’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı” olarak değiştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kararın Hava Kuvvetleri'nin ihtiyacı doğrultusunda alındığını duyurdu.

Bakanlığın Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda bilgi veren Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve teşvikiyle mütemadiyen geliştirilen yerli ve millî savunma sanayisi ürünü silah sistemleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin imkân ve kabiliyetleri her geçen gün daha da artırılmaktadır" dedi.

Aktürk, Cumhuriyetin ikinci asrında, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve “Türkiye Yüzyılı” hedefleri doğrultusunda, terörle mücadeleden sınır güvenliğine, uluslararası misyonlardan insani yardım faaliyetlerine kadar çok geniş bir alanda, kendisine verilen tüm görevleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarıyla yerine getirmeye devam edeceğini söyledi.

Değişikliğin ardından İncirlik'e F-16 filosu konuşlandırılacağı kaydedildi.

Adana'daki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı, yeni ismi '10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' ile Hava Kuvvetleri'nin talepleri doğrultusunda hizmet verecek. Milli Savunma Bakanlığı'nın duyurusuna göre, İncirlik Üssü'nde gerçekleştirilen bu değişiklikle F-16 filosunun bölgeye konuşlandırılması planlanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesinde önemli bir adım olan bu isim değişikliği, ülke savunmasının güçlendirilmesine katkı sağlayacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama