DOLAR 32.56 ₺
EURO 35.08 ₺
STERLIN 40.53 ₺
ALTIN 2,437.08 ₺
BTC 62,463.99 $
ETH 3,190.91 $
BİST 9,915.62

Gençler Kültür ve Sanata GençKart ile Ücretsiz Ulaşıyor!

Haber 10
Yayınlama: 29 Mart 2024 Cuma 11:09 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ay başında başlattığı uygulama ile yaklaşık 5 bin genç 'GençKart'lı oldu. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, gençlerin 43 farklı tiyatro, 24 farklı opera ve bale ile 35 farklı AKM-CSO etkinliğine ücretsiz katılmasını sağlayan GençKart'ın detaylarını paylaştı.

Gençler Kültür ve Sanata GençKart ile Ücretsiz Ulaşıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın GençKart uygulaması gençler arasında büyük ilgi görüyor! Bakan Ersoy'un paylaştığı detaylar gençlerin kültür ve sanat etkinliklerine ücretsiz katılımını sağlıyor. Siz de gençlerin sanata erişimini desteklemek için GençKart'ın avantajlarından yararlanın!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ay başında başlattığı uygulama ile yaklaşık 5 bin genç 'GençKart'lı oldu.

ANKARA (İGFA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından 'GençKart' kullanımıyla ilgili detayları paylaştı.

Bakan Ersoy, 18 yaşındaki yaklaşık 5 bin gencin artık 'GençKart' sahibi olduğunu belirtti.

Bakan Ersoy paylaşımında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla mart ayının başında başlattığımız uygulamamız ile bugüne kadar yaklaşık 5 bin gencimiz GençKart'lı oldu. Gençlerimiz bugüne kadar 43 farklı tiyatro etkinliğine, 24 farklı opera ve bale etkinliği ile 35 farklı AKM-CSO'daki etkinliklere ücretsiz katılım sağladı" ifadelerini kullandı.

Başvuruları e-devlet üzerinden alınan GençKart ile kültür ve sanat kurumlarının etkinlikleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

https://twitter.com/MehmetNuriErsoy/status/1773605718391677311

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın GençKart uygulaması kapsamında, gençler artık kültür ve sanat etkinliklerine daha kolay erişebiliyor. Bakan Ersoy'un 5 bin gence yönelik açıklamalarıyla, GençKart'ın gençler için sunduğu fırsatlar daha da geniş bir kitleye ulaşmaya başladı. Bu uygulama sayesinde gençler, müzelerden tiyatrolara, operalardan bale gösterilerine ücretsiz olarak katılım sağlayarak kültürel birikimlerini artırma şansını elde ediyor. Gençler için kültür ve sanat alanında yeni ufuklar açan GençKart, gençlerin sanata erişimini kolaylaştırarak kültür hayatına katkı sunuyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama