DOLAR 32.37 ₺
EURO 34.90 ₺
STERLIN 40.77 ₺
ALTIN 2,390.60 ₺
BTC 61,842.54 $
ETH 3,073.93 $
BİST 10,276.88

Evdeki Hamam Böceği Nasıl İlaçlanır? Hamam Böceği Nasıl Yok Edilir?

Yaşam 10
Yayınlama: 22 Nisan 2024 Pazartesi 12:26 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Tansel Balcı

Hamam Böceği Nasıl Yok Edilir

Evdeki Hamam Böceği Nasıl İlaçlanır? Hamam Böceği Nasıl Yok Edilir?

Evdeki Hamam Böceği Nasıl İlaçlanır?

Hamam böcekleri yapısal olarak yassı ve sert kabuktan oluşan bir böcek türüdür. Hamam böcekleri ışıklı alanlarda çok nadir görünmektedirler. Yaşam alanınızda hamam böceği görme olasılığınız gündüze göre gece daha yoğundur.

Tür olarak nemli, rutubetli ve sessiz alanlarda yaşamaktadırlar. Diğer böcek türlerine göre sokma veya ısırma gibi özellikleri bulunmasa da bulunduğu alana salgılamış oldukları feromonlar ile birçok hastalığa yol açtığı bilinmektedir. Bu hastalıklardan bazıları ise verem, tifo, kolera ve basilinin gibi önemli sağlık sorunlarına yol açmaktadır.

Oldukça hızlı üreyen hamam böceklerinin bulunduğu ortamın tespit edilip profesyonel kişi veya ekipler tarafından hızlı şekilde müdahale edilmesi gerekmektedir. Bu böcek türü ilaçlara karşı çok dirençli oldukları ve ölü taklidi yaptıkları ile bilinmektedir. Ev ortamında ortaya çıkan böceklerin ilaçlanması titizlikle yapılması son derece önemlidir. Gıda ve besinlerin olduğu alanda noktasal ilaçlama tekniği kullanılması gerekmektedir.

Hamam böceği ilacında en etkili kimyasal türü İmidacloprid olarak bilinen bileşen ile hedef alınan böcek türünün sinir sistemini etkisi altına alır. İlaçlanan alanda bulunan hamam böcekleri taşıyıcı olmalarından dolayı diğer yuva üyelerine de bu zehiri bulaştırarak etkisi hızlıca yayılmaktadır.

Hamam Böceği Nasıl Yok Edilir?

Sıcak havaların yaklaşmasıyla sıkça karşımıza çıkmaya başlayacaktır. Hamam böceklerini ilaçlama ile yok etmek mümkün olsa da doğal yollar ile bu böcek türlerini uzaklaştırabiliriz. İşte hamam böceğini yok etmek için en etkili 5 doğal çözüm önerisi;

Karbonat ve Şeker

Karbonat yapısı gereği kimyasal tepkimeler neticesinde oluşan bir madde diyebiliriz. Hamam böcekleri şekeri sevmeleri ile bilinmektedir. Karbonat ve şekeri bir kap yardımı ile karıştırıp böceklerin çıktığı alanlara dökün. Şekerin kokusu cazip geleceğinden ilk karanlık ve sessiz ortamda yemek için hamle yapan hamam böcekleri karbonat karışımı onları yok eder.

Limon Kabuğu

Hamam böceklerinin sevmediği bir diğer koku ise limondur. 1 adet limonun kabuklarını rendeleyip böcekleri çıktığı alanlara koyarak bu davetsiz misafirleri uzaklaştırabilirsiniz.

Beyaz Sirke

Beyaz sirke asetik asit içermektedir. Sirke her alanda ihtiyacımız en etkili doğal üründür. Yapısında asetik asit içermesiyle böcekleri uzaklaştırır. Hamam böceği çıkması muhtemel yerlere, süpürgeliklere ve çatlak olan alanlara sprey kutu yardımıyla ıslaklık kalacak şekilde uygulanırsa böcekler bu alana bir daha gelmeyecektir.

Kahve

Hamam böceklerinin gezdiği alanlara çekilmiş kahveyi su ile karıştırıp kıvam oluşturunuz. Hamur kıvamına gelen kahve karışımını küçük kaplara koyarak hamam böceklerinin gezindiği yere bırakınız. Bu işlemi sürekli yenilerseniz hiçbir haşere evinize uğramayacaktır.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama