DOLAR 32.24 ₺
EURO 35.13 ₺
STERLIN 40.88 ₺
ALTIN 2,506.11 ₺
BTC 66,321.00 $
ETH 3,075.62 $
BİST 10,643.58

ERÜ Gelengileri Uyanıyor: Veteriner Fakültesi Öğrencilerinden Besleme Etkinliği

Yaşam 10
Yayınlama: 6 Nisan 2024 Cumartesi 08:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Erciyes Üniversitesi ekosisteminin simgesi haline gelen gelengiler için kış uykusundan uyanma vakti geldi. Üniversite öğrencileri, gelengilerin beslenmesi için aktif adımlar atıyor. Veteriner Fakültesi öğrencileri, gelengilerin kış uykusundan uyanarak yeryüzüne çıktığı günlerde açlık sıkıntısı yaşamamaları için besleme programları düzenliyor.

ERÜ Gelengileri Uyanıyor: Veteriner Fakültesi Öğrencilerinden Besleme Etkinliği

Erciyes Üniversitesi ekosisteminin sevimli simgeleri gelengilerin uyanma zamanı geldi! Veteriner Fakültesi öğrencilerinden özverili bir adım: Gelengilere besleme etkinliği düzenleniyor. Detaylar haberimizde!

Erciyes Üniversitesi ekosisteminin simgesi haline gelen gelengiler için kış uykusundan uyanma vakti geldi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Erciyes Üniversitesi akademisyen, personel ve öğrencileri; geleni, gelengi, Anadolu sincabı veya tarla sincabı olarak da bilinen bu minik ve sevimli canlıların çıkacağı günü iple çekiyor.

Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren "Hayvanları Yaşatma ve Koruma Kulübü" öğrenci topluluğu, son yıllarda sayıları giderek azalan gelengiler için besleme etkinliği düzenledi.

Öğrenciler, baharın gelmesiyle kış uykusundan uyanarak yeryüzüne çıkmaya başlayan gelengilerin yuvadan çıkacağı ilk günlerde açlık sıkıntısı yaşamaması amacıyla Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Düzler koordinasyonunda, Üniversitemiz Gelengi İzleme Komitesi tarafından kampüs içerisinde daha önce tespit edilmiş yaşam alanları ile gelengi yaşama potansiyeli yüksek olan yuva çevrelerine, Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından temin edilen buğdayları bıraktı.

Öğrenci topluluğu, önümüzdeki dönemlerde daha geniş kapsamlı besleme programları ile kampüsün şirin ev sahiplerinin doğal yaşamlarına katkı sağlamaya devam etmeyi planlıyor.

Erciyes Üniversitesi’nde geleni, gelengi olarak bilinen minik canlıların kampüs yaşamına katkı sağlayan öğrenciler, gelengilerin kış uykusundan uyanıp yuvalarından çıkmalarına destek oluyor. Üniversite öğrencilerinin gelengilere yönelik yürüttüğü besleme programlarıyla doğanın dengesi korunuyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama