DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.88 ₺
STERLIN 40.54 ₺
ALTIN 2,393.53 ₺
BTC 63,653.05 $
ETH 3,130.00 $
BİST 10,276.88

Erdoğan, Irak'a Günübirlik Resmi Ziyaret Gerçekleştirecek

Dünya 9
Yayınlama: 21 Nisan 2024 Pazar 17:05 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak’a günübirlik resmi ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, Bağdat ve Erbil hattında üst düzey yetkililerle görüşecek.

Erdoğan, Irak'a Günübirlik Resmi Ziyaret Gerçekleştirecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak’a günübirlik resmi ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan'ın Bağdat ve Erbil'de yapacağı görüşmeler dikkatle takip ediliyor. Türkiye'nin terörle mücadele ve enerji konularındaki iş birliği Irak ziyareti ile güçlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak’a günübirlik resmi ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, Bağdat ve Erbil hattında üst düzey yetkililerle görüşecek

ANKARA (İGFA) -  Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonrası yurt dışı ziyaretlerine başlıyor.

TRT Haber'in aktardığı habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat’a resmi ziyaretinde ilk olarak Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ile görüşecek. Ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yılın ardından Irak'ın başkenti Bağdat'a gidiyor. Ziyaretin en önemli gündem maddeleri; terörle mücadele, su kaynaklarının kullanımı ve Türkiye'ye doğal gaz ve petrol akışı yer alacak.

Türkiye'nin, teröre karşı Irak'la ortak harekat merkezi kurması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti sırasında, bu merkezin de gündeme gelmesi öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat’taki resmi ziyaretinin ardından Erbil’e de gidecek. Erdoğan’ın Irak ziyareti kapsamında İş Forumu da düzenlenecek. Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini artırmaya yönelik adımların da ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti, Türkiye ile Irak arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayan önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmeler, terörle mücadele, su kaynaklarının kullanımı, enerji iş birliği ve ticaret hacminin artırılması gibi konulara odaklanacak. Türkiye ve Irak arasındaki stratejik iş birliğinin ilerlemesine katkı sağlaması beklenen ziyaretin sonuçları merakla bekleniyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama