DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.89 ₺
STERLIN 40.54 ₺
ALTIN 2,389.31 ₺
BTC 61,866.19 $
ETH 3,072.55 $
BİST 10,276.88

Erdoğan, 13 yıl aradan sonra ilk resmi ziyaretini Irak'a gerçekleştirdi

Dünya 13
Yayınlama: 22 Nisan 2024 Pazartesi 10:18 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl sonra ilk kez resmi ziyaret için İstanbul'dan Irak'a uçtu. Erdoğan, Bağdat ve Erbil'de üst düzey yetkililerle görüşmeler gerçekleştirecek.

Erdoğan, 13 yıl aradan sonra ilk resmi ziyaretini Irak'a gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl aradan sonra ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmek için yola çıktı! İstanbul'dan ayrılışı büyük ilgiyle karşılandı. Irak'ta neler konuşulacak, detaylar TRT Haber'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra Irak’a resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere İstanbul'dan hareket etti. Erdoğan, Bağdat ve Erbil hattında üst düzey yetkililerle görüşecek.

ANKARA (İGFA) -  Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonrası yurt dışı ziyaretlerine başladı.

Atatürk Havalimanı'ndan, saat 09.15'te uçakla Irak'a hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, havalimanında İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer ilgililer uğurladı.

TRT Haber'in aktardığı habere göre, Bağdat’a resmi ziyaretinde ilk olarak Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ile görüşecek. Ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani ile bir araya gelecek.

Ziyaretin en önemli gündem maddeleri; terörle mücadele, su kaynaklarının kullanımı ve Türkiye'ye doğal gaz ve petrol akışı yer alacak.

Türkiye'nin, teröre karşı Irak'la ortak harekat merkezi kurması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti sırasında, bu merkezin de gündeme gelmesi öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat’taki resmi ziyaretinin ardından Erbil’e de gidecek. Erdoğan’ın Irak ziyareti kapsamında İş Forumu da düzenlenecek. Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini artırmaya yönelik adımların da ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun yıllar sonra Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirerek bölgedeki gündemi şekillendiriyor. Toplantılarında terörle mücadele, su kaynaklarının kullanımı gibi kritik konular ele alınacak. Türkiye ve Irak arasında işbirliğini güçlendiren ziyaretin ardından bölgedeki ticaret hacmi için atılacak adımlar da konuşulacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama