DOLAR 32.25 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.47 ₺
ALTIN 2,421.34 ₺
BTC 62,073.66 $
ETH 3,010.70 $
BİST 10,268.58

Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu Faaliyete Geçiyor

HaberYerelElazığ 6
Yayınlama: 27 Mart 2024 Çarşamba 14:01 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Elazığ-Bingöl kara yolunda tamamlanan ve 1 Nisan'da hizmete açılacak olan Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından ziyaret edildi. Bakan Yumaklı, hayvancılık yol haritası kapsamında kurulan bu istasyonların hayvan hastalıklarını önlemek ve kontrollü hayvan hareketlerini sağlamak amacıyla büyük önem taşıdığını vurguladı.

Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu Faaliyete Geçiyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu'nun yakında hizmete gireceği müjdesini verdi. Bu istasyonların hayvan hastalıklarının önlenmesinde ve kontrolsüz hayvan hareketlerinin engellenmesinde kritik rol oynayacağı belirtiliyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yapımı tamamlanan Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim istasyonuna ziyarette bulundu.

ELAZIĞ (İGFA) - Elazığ-Bingöl kara yolunun Çağlar köyü mevkiinde yapımı tamamlanan ve 1 Nisan’da faaliyete geçecek Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim istasyonuna ziyarette bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğu hayvancılık yol haritası ile ilgili çalışmalardan birisi olan Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonlarının kurulmasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Geçtiğimiz günlerde açıkladığımız Hayvancılık Yol Haritası ve Hayvancılık Politikaları kapsamında kurulumu planlanan denetim istasyonlarının ikincisi Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonunun yapımı tamamlandı. Hayvan hastalıklarının kontrolsüz hayvan hareketleri ile yayılmasının önlenmesi amacıyla kurulan Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonları sayesinde, hastalıkları diğer illere yayılmadan kaynağında çözecek böylelikle üreticilerimizi ve tüketicilerimizi korumuş olacağız. Ayrıca hayvan hareketlerinin yoğunluk kazandığı yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bu istasyonların önemi daha çok anlaşılmış olacaktır.” 

Bakan Yumaklı istasyonlarda deneyimli veteriner hekimlerin kolluk kuvvetleri ile eşgüdüm içerisinde çalışacağını dile getirerek, bundan sonraki süreçte toplamda sekiz tane hedeflenen Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonlarının Ankara, Çankırı, Sivas, Mersin, Kayseri illerinde kurulumunu tamamlayarak hizmete açacaklarını belirtti.​

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu'nun faaliyete geçiş sürecinde deneyimli veteriner hekimlerin ve kolluk kuvvetlerinin işbirliği içinde olacağını dile getirdi. Aynı zamanda Ankara, Çankırı, Sivas, Mersin ve Kayseri gibi illerde kurulacak toplam sekiz Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu da yakın zamanda hizmete açılacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama