DOLAR 32.31 ₺
EURO 34.87 ₺
STERLIN 40.32 ₺
ALTIN 2,397.04 ₺
BTC 61,227.71 $
ETH 2,958.64 $
BİST 10,247.75

Diyarbakır’da Tarihi Çeşmeler Yeniden Su Akıyor

HaberYerelDiyarbakır 9
Yayınlama: 30 Mart 2024 Cumartesi 14:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirdeki tarihi çeşmeler restore edilerek tekrar su akması sağlandı. Restorasyon çalışmaları ile Katırpınar, Yeşil ve Tahtalı Kastal Sokak çeşmeleri aslına uygun bir şekilde yenilendi. DİSKİ Genel Müdürlüğü, farklı bölgelerde yapılan restorasyonlar sayesinde onlarca yıl sonra suyun çeşmelerden tekrar akmasını sağladı.

Diyarbakır’da Tarihi Çeşmeler Yeniden Su Akıyor

Diyarbakır’da tarihi çeşmelerin restore edilerek su akışının sağlanması şehre tarihi bir dokunuş getirdi. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ile DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar, şehrin tarihine yeniden hayat veriyor. Restorasyon çalışmaları sayesinde Diyarbakır’da suyun tarihi çeşmelerden akmasıyla şehir eski günlerine geri dönüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehirleşmeye yenik düşen tarihi çeşmeleri restore ederek tekrar su akmasını sağladı.

DİYARBAKIR (İGFA) - İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları ile şehirdeki tarihi çeşmeler özgün yapıları korunarak yenileniyor.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından tescil güncellemesi ve gruplandırma çalışması yapılan çeşmeler Sur ilçesindeki Katırpınar, Yeşil ve Tahtalı Kastal Sokak Çeşmelerini aslına uygun restore etti. 

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, “Diyarbakır’da Su Çeşmeden İçilir” mottosuyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında restorasyonu tamamlanan üç çeşmeye su bağlantılarını gerçekleştirdi. 

Yapılan çalışmaların ardından tarihi çeşmelerden onlarca yıl aradan sonra yeniden su akmaya başladı.

KURTOĞLU ÇEŞMESİ’NDE RESTORASYON DEVAM EDİYOR

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Elazığ Caddesi üzerinde bulunan tarihi Kurtoğlu Çeşmesi’nde restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. 

Çalışmaların tamamlanmasının ardından DİSKİ Genel Müdürlüğü içme suyu bağlantısı yaparak çeşmeden yeniden su akmasını sağlayacak. 

Diyarbakır'da, tarihi çeşmelerin restore edilmesi ve tekrar su akışının sağlanmasıyla şehrin kültürel mirası korunarak yaşatılıyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün yaptığı su bağlantılarıyla çeşmelerde suyun tekrar akması şehre tarihi bir atmosfer katıyor. Şehirdeki tarihi çeşmelerin restore edilmesiyle, Diyarbakır'ın geçmişi günümüze taşınıyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama