DOLAR 32.29 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.80 ₺
ALTIN 2,408.08 ₺
BTC 57,656.69 $
ETH 2,931.12 $
BİST 10,045.74

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran Gerilimi Açıklaması

Dünya 6
Yayınlama: 19 Nisan 2024 Cuma 13:34 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Dışişleri Bakanlığı, gece saatlerinde yaşanan İsrail-İran arasındaki gerilime ilişkin yazılı bir değerlendirme yaparak 'Kalıcı çatışma riski var' ifadesini kullandı. Ayrıntılar haberimizde.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran Gerilimi Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran gerilimi açıklamasıyla dünya gündemine damgasını vurdu. Kalıcı çatışma riskine işaret eden açıklama, uluslararası camiayı endişelendirdi. Detaylar için haberimize göz atın.

Dışişleri Bakanlığı, gece saatlerinde yaşanan İsrail-İran arasındaki gerilime ilişkin yazılı bir değerlendirme yaparak "Kalıcı çatışma riski var" ifadesini kullandı.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunduğu kaydedildi.

Hadiselerin yakından takip edildiğinin altı çizilen açıklamada, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Uluslararası toplumun önceliği, Gazze’deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır." ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran gerilimi konusunda uyarılarda bulunarak çatışma riskine dikkat çekti. Uluslararası toplumun barışa ve istikrara odaklanması gerektiği vurgulandı. Gelişmeleri yakından takip eden bakanlık, çatışmanın önlenmesi için taraflara çağrıda bulundu.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama