DOLAR 32.17 ₺
EURO 35.16 ₺
STERLIN 40.85 ₺
ALTIN 2,468.42 ₺
BTC 65,916.87 $
ETH 3,017.43 $
BİST 10,158.63

Dikkat! BOTAŞ Sahte Hisse Satışı Uyarısı Yaptı

Haber 50
Yayınlama: 6 Mart 2024 Çarşamba 11:20 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

BOTAŞ, yapay zeka teknikleriyle hazırlanan sahte hesaplar ve videolarla kurum hisselerinin satışa çıkarıldığına dair iddialara itibar edilmemesi konusunda uyardı. Devlet yetkilileri ve iş insanlarının ses ve görüntülerinin kullanıldığı bu içeriklerin dolandırıcılık amaçlı olduğu vurgulandı.

Dikkat! BOTAŞ Sahte Hisse Satışı Uyarısı Yaptı

BOTAŞ, yapay zeka tabanlı tekniklerle hazırlanan sahte hesaplar ve videolarla kurumun hisselerinin satışa çıkarıldığına dair iddialara itibar edilmemesi gerektiğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) -  BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan duyuruda, son zamanlarda çeşitli sosyal medya platformlarında sahte hesaplar ve videolarla devlet büyükleri başta olmak üzere, Kuruluşun yöneticilerinin, tanınmış iş insanlarının ses ve görüntülerinin yer aldığı yapay zeka tabanlı içeriklerin paylaşıldığı ifade edildi.

BOTAŞ'ın adı, logosu ve unvanını kullanarak şirketin hisselerinin satışa çıkarıldığını öne süren bu içeriklerin dolandırıcılık amaçlı olduğuna işaret edilen duyuruda, söz konusu girişimlerin mağduriyetlere yol açtığı ve maddi kayıplara neden olduğu vurgulandı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama