DOLAR 32.37 ₺
EURO 34.80 ₺
STERLIN 40.66 ₺
ALTIN 2,399.99 ₺
BTC 59,226.35 $
ETH 2,991.62 $
BİST 10,208.65

Cumhurbaşkanının sesiyle 'oltalama' girişimine dikkat! İşte uyarılar

Haber 7
Yayınlama: 19 Nisan 2024 Cuma 18:10 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan önemli açıklama geldi. Sosyal medya ve internet sitelerinde dolandırıcılık girişimleri artıyor. Dikkatli olun!

Cumhurbaşkanının sesiyle 'oltalama' girişimine dikkat! İşte uyarılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesi kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimleri hızla artıyor. İletişim Başkanlığı, vatandaşları bu tehlikeli oltalama yöntemine karşı uyardı. Sosyal medya ve internet sitelerinde 'yatırım fırsatı' gibi başlıklarla dolandırıcılık yapılıyor. Kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama ile bazı sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) adı ve Cumhurbaşkan Erdoğan’ın sesi kullanılarak "yatırım fırsatı", "ek gelir" gibi başlıklarla yayınlandığı ve "oltalama" yöntemiyle dolandırıcılık girişiminin olduğu kaydedildi.

Bu ve benzeri internet siteleriyle kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, "Dijital mecralarda, 'para kazandırma' vaadiyle yürütülen bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine itibar etmeyiniz. Resmî kurum ve kuruluşların internet sayfalarından yapılan açıklamaları takip ediniz" ifadeleri yer aldı.

Ankara'dan gelen son dakika açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesinin kullanılarak yapılan sahte yatırım ilanları ve dolandırıcılık girişimleri büyük tehlike oluşturuyor. Vatandaşlar, resmi kurum ve kuruluşların internet sayfalarından gelen doğrulamaları takip etmeli ve kişisel bilgilerini paylaşmaktan kaçınmalıdır. Sesli dolandırıcılık yöntemleriyle karşı karşıya kalan vatandaşlar dikkatli olmalı ve bu tür tuzağa düşmekten kaçınmalıdır.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama