DOLAR 32.39 ₺
EURO 35.39 ₺
STERLIN 41.42 ₺
ALTIN 2,523.56 ₺
BTC 67,039.85 $
ETH 3,120.81 $
BİST 10,643.58

Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi düzenlendi

YaşamYerelBursa 5
Yayınlama: 19 Nisan 2024 Cuma 16:16 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ilçe müdürlüklerinde görev alan ziraat mühendislerine yönelik bitki koruma ürünü kontrol görevlisi eğitimi düzenlendi. İlçe Müdürlüklerinde görev alan Ziraat Mühendislerine yönelik bu eğitimde, Bitki Koruma Ürünleri Stok Takip Sistemi kullanımı ve kontrol görevlilerinin görev ve yetkileri gibi konular ele alındı.

Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi düzenlendi

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ziraat mühendislerine özel bir eğitim düzenledi! İlçe müdürlüklerinde görev alan Ziraat Mühendislerine yönelik bitki koruma ürünleri kontrol eğitimi titizlikle gerçekleşti. Detaylar haberimizde!

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ilçe müdürlüklerinde görev alan ziraat mühendislerine yönelik bitki koruma ürünü kontrol görevlisi eğitimi düzenledi.

BURSA (İGFA) - Türkiye'de bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satışı ile ilgili iş ve işlemler 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı olarak çıkarılan “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre yürütülüyor.

Bu kapsamda ilgili yönetmelik gereği, İlçe Müdürlüklerinde görev alan Ziraat Mühendislerine yönelik bitki koruma ürünü kontrol görevlisi eğitimi düzenlendi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan'ın açılış konuşmasının ardından eğitim, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi D. Kaya Şimşek tarafından verildi.

Eğitimde; 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı olarak çıkarılan Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik ile ilgili yürürlükte olan mevzuatlar, Bitki Koruma Ürünleri Stok Takip Sisteminin (BKÜTS) kullanımı ile gerek fiziki gerekse  sistem üzerinden yapılacak denetimler ve denetim esnasında dikkat edilecek hususlar ile kontrol görevlilerinin görev ve yetkileri, sorumlulukları, sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği eğitimde, Ziraat Mühendislerine yönelik bitki koruma ürünü kontrol görevlisi eğitimi detaylıca ele alındı. Eğitimde, ilgili mevzuatlar, BKÜTS kullanımı, denetimler ve kontrol görevlilerinin sorumlulukları hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu eğitim, bitki koruma ürünlerinin daha etkin şekilde denetim altında tutulması ve kontrol süreçlerinin daha titiz bir şekilde yürütülmesi açısından büyük önem taşıyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama