DOLAR 32.28 ₺
EURO 34.87 ₺
STERLIN 40.68 ₺
ALTIN 2,398.69 ₺
BTC 64,237.06 $
ETH 3,148.93 $
BİST 10,276.88

Bezelye Nasıl Ayıklanır? Bezelye Kabuğundan Nasıl Ayırılır?

Yaşam 5
Yayınlama: 23 Nisan 2024 Salı 23:05 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Tansel Balcı

Bezelye Nasıl Ayıklanır

Bezelye Nasıl Ayıklanır? Bezelye Kabuğundan Nasıl Ayırılır?

Bezelye Nasıl Ayıklanır?

Mevsimine denk gelen en yüksek besin değeri arasındadır. Manav tezgâhlarında sürekli karşınıza çıkan bezelye her evde pişen ve pişmesi gereken vitamin ve kalsiyumu yüksek sebze grubu arasında yer almaktadır. Özellikle A vitamini ve C vitamini açısından çok zengindir. Dış görüntüsü fasulye gibi olsa da bezelyeyi ayıklamak daha kolaydır.

Bezelyeyi ayıklamak için baş ve işaret parmağını kullanmak işinizi görecektir. Öncelikle bezelyenin uçlarına bastırarak taneleri hareket ettiriyoruz. Daha sonra bezelyenin üzerinde bulunan çizgiden sağa ve sola doğru ayırıyoruz. Ayrılan bezelye kabuğunun içerisinde bezelye tanelerini bir kaba alınız.

Bezelye Kabuğundan Nasıl Ayırılır?

Sadece ayıklamak ile yetmeyeceğinden bütün taneleri koymuş olduğumuz kaba bolca su ekliyoruz ve yaklaşık 1 saat bekliyoruz. Bu işlemi bezelyede ki kir, toprak veya çamurdan arınmasını sağlayacaktır. Suda beklettiğimiz bezelyeleri süzgeç yardımıyla sularını süzerek kullanıma hazır hale gelmektedir. Bu bezelyeleri gereği kadarını yemek yapabilir, kalan kısımlarını ise derin dondurucuda muhafaza ederek taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama