DOLAR 32.54 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.24 ₺
ALTIN 2,408.17 ₺
BTC 57,496.10 $
ETH 2,889.11 $
BİST 10,045.74

Bakan Şimşek'ten Şaşırtan Açıklama: Gelir Beyan Etmemişlere 'Pişmanlık' Fırsatı!

Ekonomi 5
Yayınlama: 18 Nisan 2024 Perşembe 16:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 gelir beyanlarını açıklarken beyanında bulunmayan mükelleflere 'pişmanlık' çağrısı yaptı. Şimşek, kayıt dışılıkla mücadele için kararlı olduklarını belirtirken, beyanname vermeyenlere özel bir çağrıda bulundu.

Bakan Şimşek'ten Şaşırtan Açıklama: Gelir Beyan Etmemişlere 'Pişmanlık' Fırsatı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in beklenmedik açıklaması gündemi sarsıyor! Gelir beyanında bulunmayanlara yönelik yapılan 'pişmanlık' çağrısı yankı uyandırıyor. Detaylar haberimizde!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılına ilişkin gelir beyanlarında bulunan mükelleflere teşekkür ederken, adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlı olduklarını vurguladı. Beyanda bulunmayan mükelleflere 'pişmanlık' çağrısında bulundu.

ANKARA (İGFA) -  2023’te kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1,8 milyon mükellef ticari, zirai veya serbest meslek kazancı olan 2,6 milyon mükellef gelir vergisi beyannamesi verdi.

Konuyla ilgili beyannamelerini zamanında veren tüm mükelleflere teşekkür eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,mükelleflerin ceza ödememeleri için  'pişmanlık' hükmünden yararlanmaya davet etti.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1780909907555860579

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettiklerini belirterek, beyanname vermeyen mükellefleri ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya çağırdı. Bakan Şimşek, adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlı olduklarının vurgusunu yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 gelir beyanlarını açıklarken, beyanında bulunmayan mükelleflere 'pişmanlık' fırsatından bahsetti. Kararlı tutumuyla dikkat çeken Bakan Şimşek, kayıt dışılıkla mücadele için adımlar atmaya devam ediyor. Gelir beyan etmemiş mükelleflere verilen bu fırsat, vergi sisteminin adil ve denetlenebilir olması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama