DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.40 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,094.51 $
ETH 3,136.96 $
BİST 9,915.62

Ayak Parmağı Yiyen Hayvan Türkiye'de Görüldü: Onlarca İle Acil Kırmızı Uyarı Verildi!

Haber 615
Yayınlama: 28 Mart 2024 Perşembe 06:13 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Tansel Balcı

Ayak parmağı yiyen hayvanın Türkiye'de görülmesi ile onlarca şehirde acil kırmızı uyarı verildi! İşte ayak parmağı yiyen hayvanın görüldüğü iller.

Ayak Parmağı Yiyen Hayvan Türkiye'de Görüldü: Onlarca İle Acil Kırmızı Uyarı Verildi!

Türkiye'de görülen ve ayak parmağı yiyen hayvan olarak bilinen canlı acil uyarılara neden oldu. Özellikle Akdeniz bölgesinde büyük bir kesimi etkileyecek ve zarar verebilecek olan hayvan ile ilgili yetkililer uyarıda bulundu.

Bilim insanları tarafından uzun süredir incelendiği belirtilen ayak parmağı yiyen hayvan ile ilgili çalışmalara hız verildi. Kıbrıs'ta görüldükten sonra Türkiye'nin Akdeniz bölgesinde de görülen hayvan büyük panik etkisi yarattı.

Türkiye'de 4 İlde Acil Kırmızı Uyarı Yapıldı!

Bilim insanlarının uzun süredir inceledikleri ayak parmağı yiyen hayvan Kıbrıs'tan sonra Türkiye'de de görüldü. Hatay, Mersin, Adana ve Antalya için acil kırmızı uyarısı yapıldı. 

Haber Resmi

Yapılan araştırmalarda dev boyutlara ulaşan ve nereden geldiği bilinmediği aktarılan ayak parmağı yiyen hayvan ile ilgili geniş çaplı incelemeler yapıldığı belirtildi. Dev su böcekleri arasında olduğu belirtilen hayvan ise insanların sadece ayak parmaklarını yiyor.

Araştırmacıların Lethocerus türüne ait olduğunu belirttikleri ve ayak parmağı ısırdığı bilinen hayvanın en büyük boyutlarının ise 22 cm'e ulaştığı belirtildi. 

Haber Resmi

Hem Türkiye'de hem de Kıbrıs'ta ayak parmağı yiyen, ısıran hayvan için insanların dikkatli olması gerektiği ve uyarıların çevreye asıldığı görüldü. 

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama