DOLAR 32.23 ₺
EURO 35.08 ₺
STERLIN 40.90 ₺
ALTIN 2,505.89 ₺
BTC 66,249.79 $
ETH 3,069.52 $
BİST 10,643.58

ASELSAN'dan KAAN'a TULGAR Desteği!

Haber 10
Yayınlama: 11 Nisan 2024 Perşembe 09:24 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

ASELSAN tarafından milli imkanlarla geliştirilen Kaska Monteli Gösterge Sistemi (HMDS) TULGAR'ın testleri başladı. KAAN savaş uçağında da kullanılacak TULGAR; Vizör Yansıtmalı Renkli Ekran, 40 Derece Görüş Alanı Entegre Sayısal Gece Görüş ve Hibrit (Ataletsel ve Optik) Kafa Takip Yeteneği özelliklerine sahip olduğu kaydedilirken, F-35'te kullanılan muadilinin 400 bin dolar bedele sahip olduğu öğrenildi.

ASELSAN'dan KAAN'a TULGAR Desteği!

Milli imkanlarla geliştirilen TULGAR, KAAN savaş uçağında devrim niteliğinde bir gelişmeye işaret ediyor. ASELSAN'ın testleri başlatmasıyla birlikte askeri havacılıkta yeni bir dönem başlıyor.

ASELSAN tarafından milli imkanlarla geliştirilen Kaska Monteli Gösterge Sistemi (HMDS) TULGAR'ın testleri başladı.

ANKARA (İGFA) - Savunma Sanayi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, F-35'e JSF HMDS, KAAN'a TULGAR geliyor.

ASELSAN tarafından milli imkanlarla geliştirilen Kaska Monteli Gösterge Sistemi TULGAR'ın testleri başladı.

KAAN savaş uçağında da kullanılacak TULGAR; Vizör Yansıtmalı Renkli Ekran, 40 Derece Görüş Alanı Entegre Sayısal Gece Görüş ve Hibrit (Ataletsel ve Optik) Kafa Takip Yeteneği özelliklerine sahip olduğu kaydedilirken, insanlı uçaklar için önemli bir sistem olan TULGAR'ın F-35'te kullanılan muadilinin 400 bin dolar bedele sahip olduğu öğrenildi.

ASELSAN'ın milli imkanlarla geliştirdiği TULGAR, savaş uçakları için kritik bir öneme sahip. KAAN'ın donanımını güçlendirecek olan bu yenilikçi sistem, savunma sanayinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama