Avrupa'nın en büyük otomotiv ağına sahip olan Stellantis şirketi, Çin'de ki ortaklarını bu pazara taşımayı hedefliyor. Türkiye geneli en ucuz elektrikli otomobil markaları arasında yer alan Leapmotor'da yakın zamanda İtalya'da üretimlere başlayacak. Ülkeye gelen modellerden ise Çin vergisinin de kalkması gündemde.

Stellantis 150 bin Leapmotor üretme hedefinde

Stellantis şirketi İtalya’nın Torino şehrindeki fabrikasında da Leapmotor’a yer açmak istiyor. Birkaç ay önce Çinli üreticiye yatırım yapan Stellantis bu doğrultuda üretimlerin de bir bölümünü Avrupa'ya taşımayı hedefliyor. Leapmotor ile yılda 150 bine kadar da elektrikli araç üretecek.

İtalya'da gerçekleşecek anlaşma doğrultusunda üretimlerin 2026 - 2027 gibi kısa sürede başlaması hedefleniyor. Konuyla ilgili de iddiaları doğrulayan Stellantis CEO’su Carlos Tavares, İtalya fabrikasındaki ortaklıklarını büyütmek istediklerini ifade etti.

Nvidia RTX 2000 ADA Generation piyasaya sürüldü. Yeni nesil iş istasyonu, bir önceki nesle göre 1,5 kat daha hızlı. Torino'da yer alan fabrika 1939 yılında açılarak Avrupa'nın da en büyük otomobil tesisleri arasında yer alıyor. On yıllar boyunca da ikonik Fiat modelleri üretilirken düşük hacimli Maserati araçları ve Fiat 500 elektrikli hatchback'i monte ettiği ifade edildi.

Leapmotor üretiminin de eklenmesiyle beraber fabrikanın üretimleri iki katına çıkabilir. Stellantis'in de 2030 yılına kadar İtalya'da ki fabrikalarının üretimi yılda 1 milyon araca çıkarma planına da yardımcı olması bekleniyor. Bu da hükümetten ek sübvansiyon almasını sağlayacak.

Leapmotor ayrıca ülkemizde T03 modeliyle varlığını devam ettiriyor. Şu anda T03 modelleri Çin’den getiriliyor, bu da ekstra vergilendirilmesine yol açıyor.