DOLAR 32.46 ₺
EURO 34.89 ₺
STERLIN 40.82 ₺
ALTIN 2,427.72 ₺
BTC 62,349.90 $
ETH 3,198.62 $
BİST 9,915.62

Akaryakıt İstasyonlarındaki Fiyat Efsanesine İletişim Başkanlığından Yanıt

Haber 7
Yayınlama: 29 Mart 2024 Cuma 12:08 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

İletişim Başkanlığı, akaryakıt dağıtım şirketlerinin fiyat tabelalarına ilişkin güncellemeye yönelik herhangi bir talepte bulunmadığını duyurdu. Bayilerden yıl sonuna kadar fiyat tabelalarını 3 haneli yapmaları yönünde bir istek olmadığı belirtildi. Dezenformasyon ve manipülasyon girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Akaryakıt İstasyonlarındaki Fiyat Efsanesine İletişim Başkanlığından Yanıt

İletişim Başkanlığı, akaryakıt dağıtım şirketlerinin fiyat tabelalarına yönelik son zamanlarda dolaşan iddialara açıklık getirdi. Bayilerin fiyat tabelalarını 3 haneli yapmaları yönünde bir talebin olmadığı belirtildi. Bu haber, akaryakıt alanında manipülasyon girişimlerine karşı bir uyarı niteliğinde.

İletişim Başkanlığı, akaryakıt dağıtım şirketlerinin fiyat tabelalarına ilişkin güncellemeye yönelik herhangi bir talepte bulunulmadığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - “Akaryakıt dağıtım şirketleri, bayilerinden yıl sonuna kadar fiyat tabelalarını 3 haneli olacak şekilde yenilemelerini istedi.” iddiası ile ilgili açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi. 

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Akaryakıt dağıtım şirketleri, bayilerinden yıl sonuna kadar fiyat tabelalarını 3 haneli olacak şekilde yenilemelerini istedi." iddiasının gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, "bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair" bir öngörüsü veya tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir. Seçim öncesinde kamuoyunu manipüle etmek amacıyla kasıtlı bir şekilde üretilen dezenformasyonlara itibar etmeyiniz" ifadeleri yer aldı.

İletişim Başkanlığı, akaryakıt istasyonlarında fiyat tabelalarına dair çıkan yanıltıcı haberlere karşı önemli açıklamalarda bulundu. Bayileri zor durumda bırakacak tarzda gerçeği yansıtmayan iddialar hakkında uyarıda bulunan kurum, dezenformasyon ve manipülasyon konusunda hassasiyet gerektiğinin altını çizdi. Kamuoyunu yanıltma amacı taşıyan haberlere karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda ise vatandaşları bilgilendirdi. Akaryakıt sektöründe yaşanan gelişmelerin doğru ve güvenilir kaynaklardan paylaşılması için duyarlılık önem taşıyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama