DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.80 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,604.00 $
ETH 3,311.11 $
BİST 9,915.62

ABD Heyeti Türkiye'yi Ziyaret Etti: Görüşmelerde Neler Konuşuldu?

Haber 7
Yayınlama: 29 Mart 2024 Cuma 14:02 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi heyeti, Türkiye'ye çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldi. Heyet, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüştü. Terörle mücadelede iş birliği, PKK'ya verilen destek ve F-16 tedarik ve modernizasyonu gibi konular masada önemli başlıklar arasında yer aldı.

ABD Heyeti Türkiye'yi Ziyaret Etti: Görüşmelerde Neler Konuşuldu?

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi heyeti, Türkiye'ye yapacakları ziyaret kapsamında görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in kabul ettiği heyet, terörle mücadelede iş birliği, PKK'ya verilen destek ve F-16 tedarik ve modernizasyonu gibi hassas konuları ele aldı. İki ülke arasındaki askeri ilişkilerin gündemde olduğu görüşmelerde Türkiye, milli güvenliğini ön planda tutarak sınırlarında terör koridoru oluşturulmasına karşı çıkacağını vurguladı. Detaylar İçin ➡️#ABD #Türkiye #Askeriİlişkiler

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi heyeti, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Heyet, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüştü.

ANKARA (İGFA) - ABD Temsilciler Meclisi üyesi 4 isim Ankara'ya geldi.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile Üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar’ı kabul etti. Kabulde ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake de yer aldı.

Terörle mücadelede iş birliği, ABD'nin terör örgütü PKK'ya verdiği destek, F-16 tedariki ve modernizasyonu, masadaki en önemli başlıklar arasında olacağı kaydedildi.

Bakanlıktan alınan bilgilere göre ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi'nin Türkiye ziyaretinde askeri ilişkiler konuşuluyor. 

Sınırlarında oluşturulması planlanan terör koridoruna müsaade etmeyen Türkiye bu toplantılarda ''milli güvenlik hassasiyetini'' üst düzeyde tutacak. 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1773635185134784857

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi heyeti ziyaret kapsamında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığını vurguladığı görüşmelerde, ABD ile askeri ilişkilerdeki gelişmeler ele alındı. ABD'nin terör örgütü PKK'ya verdiği destek ve F-16 tedarik ve modernizasyonu gibi konuların masada olduğu görüşmelerde tarafların hassasiyetleri dikkate alındı. Ziyaretin detayları ve sonuçları merakla bekleniyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama