DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.75 ₺
STERLIN 40.26 ₺
ALTIN 2,403.03 ₺
BTC 57,297.45 $
ETH 2,892.94 $
BİST 10,045.74

A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın EURO 24'teki Rakipleri Belli Oldu

Spor 8
Yayınlama: 18 Nisan 2024 Perşembe 20:15 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Ankara'da yapılan kura çekiminde A Milli Kadın Hentbol Takımı, İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya ile eşleşti. Uğur Kılıç'ın açıklamasına göre, Avrupa Şampiyonası'nda tarihimizde ilk kez mücadele edecek olan takım, grubundaki maçlara hazır.
EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, Avusturya, Macaristan ve İsviçre'de gerçekleşecek ve 24 takımın yer alacağı turnuva tarihinin en büyük Avrupa Şampiyonası olacak.

A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın EURO 24'teki Rakipleri Belli Oldu

Avrupa Şampiyonası'nda ilk defa yer alacak olan A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın rakipleri belirlendi. Uğur Kılıç, kura sonucunda yapmış olduğu açıklamada takıma güvendiğini vurgulayarak heyecanı doruğa çıkardı. EURO 2024, Avusturya, Macaristan ve İsviçre ev sahipliğinde gerçekleşecek dev organizasyonun 24 takım arasında yer alan milli takımımızın heyecanı şimdiden yüksek.

EHF Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez mücadele etme hakkı kazanan A Milli Kadın Hentbol Takımımız'ın rakipleri bugün çekilen kura ile belli oldu.

ANKARA (İGFA) - Viyana'daki EHF merkezinde yapılan kura çekimi sonucu Türkiye, A Grubu'nda İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya ile eşleşti.

Kura çekim törenine katılan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, kura sonrası yaptığı değerlendirmede, "Kura çekildi, top artık kızlarda. Son topa kadar mücadele edeceğiz ve tarihimizde ilk defa katıldığımız Avrupa Şampiyonası finallerinde iz bırakmak için maçlarımıza çıkacağız. Takımımıza güveniyorum." dedi.

EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, üç ülkedeki dört şehirde (Avusturya, Macaristan ve İsviçre), 28 Kasım-15 Aralık 2024 tarihleri arasında oynanacak.

En büyük katılımlı Avrupa Şampiyonası olacak turnuvada 24 takım kupayı kaldırmak için mücadele edecek. Ön tur, Basel (İsviçre), Innsbruck (Avusturya) ve Debrecen'de (Macaristan) gerçekleştirileceği EURO 24'te, ana tur Viyana (Avusturya) ve Debrecen'de oynanacak. Final maçı ise 10.000 seyirci kapasiteli Viyana'nın Wiener Stadthalle'de oynanacak. EHF EURO 2024 logosu ise turnuvaya ev sahipliği yapan üç ülke bayrağının (kırmızı, yeşil ve beyaz) renklerini hentbolun dinamik hareketiyle birleştirerek yansıtıyor.

EURO 2024 grupları şöyle oluştu:

A GRUBU: İsveç, Macaristan, Kuzey Makedonya, Türkiye

B GRUBU: Karadağ, Romanya, Sırbistan, Çekya

C GRUBU: Fransa, İspanya, Polonya ,Portekiz

D GRUBU: Danimarka, İsviçre, Hırvatistan, Faroe Adaları

E GRUBU: Norveç, Avusturya, Slovenya, Slovakya

F GRUBU: Hollanda, Almanya, İzlanda, Ukrayna

A Milli Kadın Hentbol Takımı için heyecan verici bir dönem başlıyor. Avrupa Şampiyonası'nda İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya ile karşılaşacak olan takım, tarihinde ilk defa EURO 24'te mücadele edecek. Takımın hazırlıklarını tamamlayarak turnuvaya katılacak olması Türk hentbolseverleri heyecanlandırıyor. Kadın milli takımın turnuvada başarılı olması için tüm Türkiye'nin desteği arkasında olacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama