DOLAR 32.40 ₺
EURO 34.77 ₺
STERLIN 40.22 ₺
ALTIN 2,426.80 ₺
BTC 63,595.34 $
ETH 3,183.21 $
BİST 10,082.77

3 ilçe, 4 beldede seçimler yeniden yapılacak

Haber 12
Yayınlama: 16 Nisan 2024 Salı 16:34 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Tansel Balcı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından yapılan itirazları inceledi. Ankara merkezli YSK, Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt Akpazarı ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde seçimlerin iptal edilmesine karar verdi. Bu yerlerde seçimler 2 Haziran'da yeniden yapılacak.

3 ilçe, 4 beldede seçimler yeniden yapılacak

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda, 3 ilçe ve 4 beldede seçimlerin yeniden yapılacağı kararı alındı. YSK'nın kararıyla, Kayseri, Şanlıurfa, Aksaray, Sivas, Kırklareli, Tunceli ve Aksaray'da vatandaşlar 2 Haziran'da sandık başına gidecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından yapılan itirazları inceliyor.

ANKARA (İGFA) - YSK şu ana kadar 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi.

Alınan bilgiye göre Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt Akpazarı ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde seçimlerin iptalini kararlaştırdı.

Bu yerlerde seçimler, 2 Haziran'da yenilenecek.

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart'ta gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde içtihat değişikliği yaparak, 3 ilçe ve 4 beldede seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi. Kayseri'den Şanlıurfa'ya, Aksaray'dan Sivas'a kadar birçok ilde seçimlerin iptal edilmesiyle, belirlenen tarih olan 2 Haziran'da tekrar sandık başına gidilmesi planlanıyor. Vatandaşların merakla beklediği bu gelişmeler, siyaset arenasında önemli bir konu haline gelmiştir.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
akülü vidalama